Fakt výborná tvarohová bábovka

Najobľúbenejšia tvarohová bábovka mojich troch detí nesmie ostať skrytá iba v našej kuchyni, a tak sa s ňou podelíme. Určite stojí za ochutnanie a je plná pre deti potrebných bielkovín.

Na 4 porcie si pripravte:
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 180 g trstinového cukru
  • 4 vajíčka - žĺtky a bielka zvlášť
  • 100 g masla izbovej teploty
  • 100 ml oleja
  • štava z polovice citróna a trošku citrónovej kôry
  • 1 skutočne vanilkový cukor
  • 1 prášok na pečenie z vínneho kameňa
  • podľa chuti za hrsť hrozienok

Postup

  1. Bábovkovú formu potrite maslom a vysypte múkou. Zároveň predohrejte teplovzdušnú trúbu na 180°.
  2. Oddeľte bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľahajte sneh.
  3. Poriadne vymiešajte tvaroh s maslom a cukrom a postupne pridávajte olej. Hneď potom primiešajte žĺtky, ktoré vám ostali bokom.
  4. Múku zmiešanú s práškom na pečenie a vanilkovým cukrom postupne primiešajte k hmote. Keď bude zmes hladká, pridajte kôru z citróna a citrónovú šťavu. Ak máte radi hrozienka, tak pridajte plnú hrsť a premiešajte. Na záver veľmi jemne smerom zo spodu vmiešajte sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané.
  5. Bábovku pečte pri 180° zhruba 50 minút. Skontrolujte špajdľou, či sa vám cesto nelepí. Ak je hotová, vyklopte bábovku na podnos a nechajte vychladnúť.

Celá rodina vám praje dobrú chuť!

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe