Expresná večera v podobe chrumkavej tortilly

chrumkavá tortilla

Máte chuť na teplú večeru? A možno máte doma aj kuracie soté zo včera a dnes máte chuť si ho dať trochu inak. Potom vám táto chutná večera nezaberie ani 10 minút. Či už mäsko máte hotové, alebo nie, určite vyskúšajte tortillu na iný, chrumkavý spôsob.

  • 4 celozrnné tortilla placky
  • 200 g kuracieho mäsa
  • zeleninu podľa vášho výberu (rajčina, paprika, uhorka, kaleráb, špenát, ľadový šalát...)
  • strúhaný syr (napr. Eidam)
  • olej alebo dresing
  • cibuľa
  • grilované korenie
  • horčica
  • soľ
  • na dozdobenie sézam + semiačka - tekvicové, slnečnicové

Postup

  1. PRÍPRAVA PLNKY DO DORTILLY: Kuracie mäsko a cibuľku si nakrájame na kocky alebo na tzv. "rezance". Pridáme grilovacie korenie, soľ, 2 ČL horčice a pohár vody. Varíme, ako klasické soté, až pokým nám mäsko úplne nezmäkne. Keď sa voda vyparí, pridáme ešte trochu vody, aby na mäsku zostala šťava. Výslednej porcii dodá tú správnu konzistenciu.
  2. Medzitým si nakrájame zeleninku podľa vlastného výberu. Niekto má rád studený šalát, iný skôr uhorku, papriku. Dôležité je, aby sme mali 1 kôpku mäsa, 2 kôpky zeleniny,1 kôpku strúhaného syru a tortillu vedeli pekne zložiť.
  3. Pripravíme si tortillu. Na prvý kraj dáme uvarene mäsko so šťavou, na ďalší papriku, rajčinku a postrúhanú syr.
  4. OPEČENIE TORTILLY: Zložíme tortillu na polovicu a znovu na polovicu. Keďže toto nie je klasická tortilla, ale opečená, takto zloženú a naplnenú ju opečieme, ale pozor, nie na oleji, ale na suchej panvici. Z jednej aj z druhej strany na 40 sekúnd.
  5. Nakoniec už len dozdobíme sezamom a semiačkami, aké máme doma. Pokvapkáme olivovým olejom alebo dresingom. Ja som pridala ešte brokolicu.
  6. Teraz už len nech vám chutí :)

chrumkavá tortilla

chrumkavá tortilla

Zdieľajte

Poradne

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe