Čokoládovo gaštanová torta

Možno to vyzerá zložito, ale je to fakt jednoduché. Piškótové cesto, plnka z gaštanového pyré, banány. Jediné, čo musíte nechať vychladiť a ráno vyšľahať, je parížsky krém. Chutí famózne, tak poďme na to:)

Či sa rozhodnete pre formu torty, alebo koláča, bude závisieť od vás. Potrebovať budete:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice polohrubej múky, ja som použila bezlepkovú
  • 3 lyžiice hroznového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 g gaštanového pyré
  • 100 g masla
  • rum podľa chuti
  • 1 banán
  • 2 x 33 % smotana, ja som použila bezlaktózovú
  • 200 g čokolády na varenie
  • niečo na posypanie a na ozdobu, rôzne oriešky, granátové jabĺčko

Postup

  1. PIŠKÓTOVÉ CESTO: Žĺtka s cukrom vymiešame, pridáme múku, kypriaci prášok, olej a znova premiešame. Osve si vyšľaháme bielka. Potom všetko zmiešame spolu. Na záver môžete a nemusíte pridať 1-2 lyžice kakaa a dáme piecť.
  2. PLNKA GAŠTANOVO - BANÁNOVÁ: Gaštanové pyré zmiešame s maslom a rumom. Ak je málo sladké, pridáme lyžičku medu. Plnkou natrieme vychladnuté cesto a na plnku uložíme nakrájané banánové kolieska.
  3. KRÉM: Varíme smotanu a pridáme čokoládu, aby sa rozpustila. Potom dáme chladiť do chladničky, ideálne na noc. Ráno krém ešte vyšľaháme, aby bol tuhší (ja som ho nevyšľahala). Môžete natrieť na banány.
  4. ZÁVER: Vrch posypeme orieškami, alebo ovocím podľa chuti, alebo podľa toho "co dúm dá".

Poradie: 0 / 0
vstúpiť do galérie

Dobrú chuť a dajte mi vedieť, ako sa podaril a ako chutil:)

Ďalšie tipy na pečenie a varenie nájdete u nás na webe v receptoch.

Zdieľajte

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe