Cuketová plnka

Jednoduchý recept na spracovanie úrody cukiet alebo tekvice. Vyskúšajte recept na našu plnku.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4 porcie:

  • 0,5 kg olúpanej cukety alebo tekvice hokaido
  • 300 g tvrdého syra
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g údeného mäsa alebo anglickej slaniny
  • 150 ml oleja
  • 1 veľká alebo 2 menšie červené papriky
  • 2 paradajky
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • zmes korenia „Bramborák“
  • strúhanka na vysypanie formy
  • olej alebo tuk na vymazanie formy

Prílohy:

  • zemiaková polievka, údené mäso s kapustou

1/7

Pripravíme si všetky ingrediencie.

Cuketová nádivka - recept krok 1

  • 2/7
    0,5 kg olúpanej a semien zbavenej cukety (tekvice hokaido) spolu so syrom nahrubo nastrúhame. Údené mäso, papriky a paradajky nakrájame na menšie kocky.Cuketová nádivka - recept krok 2
  • 3/7
    Všetko dáme do väčšej misy, zasypeme múkou zmiešanou s práškom do pečiva a celým sáčkom korenia „Bramborák“ a ľahko premiešame. Potom k zmesi pridáme olej a rozšľahané vajcia a všetko znovu dokonale vareškou premiešame. (Neodporúčame ručný šľahač, pretože by zmizla štruktúra plnky.)Cuketová nádivka - recept krok 3
  • 4/7
    Podľa chuti dosolíme (väčšinou nie je nutné) a pridáme cesnak (kto má rád výraznejšiu cesnakovú chuť). Kto radšej ostrejšie môže pridať 2-3 lyžičky drvených papričiek jalapeno od Antonína. A opäť premiešame.Cuketová nádivka - recept krok 4
  • 5/7
    Vymažeme hlbší plech alebo 2 koláčové (tortové) formy olejom (sadlom), vysypeme strúhankou (aby sa plnka neprichytila) a obsah misy rovnomerne na plech alebo do formy rozotrieme.Cuketová nádivka - recept krok 5
  • 6/7
    Rozpálime trúbu na 200°C a plnku pečieme cca 40 min., než dostane zlatohnedú kôrku.Cuketová nádivka - recept krok 6
  • 7/7
    Plnku z cukety alebo tekvice hokaido podávame samotnú alebo ako prílohu k údenému mäsu s kapustou, výborná je aj k zemiakovej polievke.Cuketová nádivka - recept krok 7

 

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte
MultimumMultimumreklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe