Tieto zeleninové tartaletky sú plné zeleniny a pritom krémové vďaka použitej Lučine. Vyskúšajte ich ešte teplé so zeleninovým šalátom, ako ľahké hlavné jedlo, alebo studené ako zaujímavú desiatu či olovrant.
Zeleninové tartaletky
Ingrediencie na cesto:
- 320 g hladkej múky
- 180 g vychladeného masla
- 4-6 lyžíc studenej vody
Ingrediencie na náplň:
- 500 g tekvice nakrájanej na menšie kúsky
- olivový olej
- 350 g póru nakrájaného na plátky
- 1 a ¼ balenia Lučina 100 g
- 60 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 strúžok cesnaku
- 2 lyžičky nasekaného tymianu
- soľ a čierne korenie
Postup
- Pripravíme si cesto z hladkej múky, vychladeného nakrájaného masla a 4-6 lyžíc studenej vody. Všetky suroviny zmiešame dohromady, vypracujeme hladké cesto a necháme v chladničke oddýchnuť.
- Tekvicu a repu rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme asi 20 minút na 200 °C. Pridáme pór a pečieme ďalších 15 minút. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme do 6 až 7 koláčových formičiek s priemerom 8 cm. Pečieme v trúbe približne 10 minút.
- V mise zmiešame Lučinu, mlieko, vajcia, cesnak, soľ, čierne korenie a tymian a vložíme do formičiek. Navrch nasypeme zeleninu a pečieme v trúbe približne 12 minút.
Jedlá so zeleninou sú výborné pre vaše zdravie. Vyskúšajte aj naše kura so zeleninou, tresku na masle so zeleninou a či rizoto s pečenou paprikou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Máte nejaký obľúbený recept plný zeleniny? Podeľte sa s nami v našej uzatvorenej skupinke Mamičky Happy Baby.
Chcete sa zúčastniť súťaží, testovaní či byť našou ambasádorkou? Nezabudnite sa registrovať na našom webe.
Publikováno: 13. 9. 2018