Domáce nanuky, tak tým sa nič nevyrovná. Ich príprava je jednoduchá a čo viac – do detí tak úplne bezpracne dostanete porciu čerstvého ovocia navyše vám môžu s prípravou pomôcť.
Odporúčané ingrediencie na domáce nanuky
- Kiwi – dodá zmrzline „šťavu“ a zrniečka z kiwi zábavne chrupkajú. Kupujte vždy zrelé plody, zmrzlina je potom chutnajšia.
- Jahody – pokiaľ máte radi intenzívnejšiu chuť, jahody najskôr trochu oslaďte.
- Ananás
- Vanilka
- Jablko – najlepšie mám vyskúšanú odrodu Granny Smith.
- Čučoriedky – po zmrazení sú často bez chuti, preto ich trochu doslaďte a pridajte citrónovú štavu.
- Jogurt – použite smotanový alebo použite tučnejšiu kyslú smotanu.
- Džús
Formičky na nanuky existujú v rôznych tvaroch a farbách, a deti s nimi radi pracujú.
Domáce nanuky z mrazených marhúľ
Čo budete potrebovať:
- 110 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 160 ml kyslej smotany
- 300 g odkôstkovaných marhúľ
- 1 lyžicu múčkového cukru
Postup:
- Krupicový cukor nasypte do hrnca so 180 ml vody. Priveďte do varu, celkovo varte asi 1 minútu.
- Potom stiahnite a nechajte vychladnúť.
- Vanilkový lusk rozpolte a vyškrabte z neho do smotany semienka. Pripravený cukrový sirup rozmixujte s marhuľami na hladké pyré.
- Smotanu premiešajte s múčkovým cukrom.
- Rozdeľte ju do formičiek, na ňu nalejte rozmixované marhule a dajte zamraziť.
Nanuky s mangom a jahodami
Čo budete potrebovať:
- 8 menších jahôd, nakrájaných na tenké plátky
- 4 veľké zrelé mangá, olúpané a nakrájané
Postup:
- Mango rozmixujte na hladké pyré.
- Jahody rozdeľte do formičiek, zalejte rozmixovaným mangom a dajte zmraziť.
Tvarohový nanuk s jahodami
Čo budete potrebovať:
- 250 g mäkkého tvarohu vo vaničke
- 200 g krupicového cukru
- 5 malých jahôd
Postup:
- Tvaroh prešľahajte s cukrom. Jahody nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do tvarohu.
- Zmes rozdeľte do formičiek a dajte zmraziť.
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o Vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.