Antonínov kurací špíz

Jednoduché kuracie špízy na gril aj do rúry na pečenie.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4 porcie:

  • 600 g kuracích pŕs (cca 4 kusy)
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1 lyžička soli
  • zmes korenia Koření od Antonína
  • 12 plátkov slaniny

Postup

  • 1/4
    Do misky nalejeme 2 lyžice oleja, pridáme 1 lyžicu horčice, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, 1 lyžičku soli a 3 lyžičky zmesi korenia Koření od Antonína. Všetko premiešame, až sa nám vytvorí hustá marináda.

  • 2/4
    Do marinády dáme na cca 4 cm kocky nakrájaného 600 g kuracieho mäsa. Mäso nakrájame tak, aby nám vyšli 3 kúsky na jeden špíz. Mäso v marináde necháme aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc.
  • 3/4
    Namarinovaný kúsok mäsa zabalíme do plátkov slaniny a napichneme na špíz alebo špajdľu v mieste konca slaniny, aby sa nám nerozbaľovala. Na každý špíz 3 kúsky.

  • 4/4
    Grilujeme 4-5 minút z každej strany a podávame s pečivom, šalátom, zemiakmi alebo grilovanou zeleninou a rôznymi dipmi.

 

Doba prípravy: 30 minút príprava, 1 – 12 hodín marinovanie /4 porcie.

Prajeme vám dobrú chuť🙂

Zdieľajte

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe