Pečená červená repa so zátarom a cícerom

Úplne nová koreniaca zmes Zátar v recepte na jednoduchú, zdravú a chutnú večeru.

Ingrediencie

Použité suroviny na 2 porcie:

lyžica – rovná polievková lyžica
lyžička – rovná čajová lyžička

  • 4 stredne veľké červené repy
  • 1 červená kápia
  • 400 g sterilizovaného cíceru
  • 2 lyžice koreniacej zmesi Zátar od Antonína
  • drvené chilli (podľa chuti)
  • 1 lyžička koreniacej zmesi Harísa
  • extra virgin olivový olej
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry (čerstvo nastrúhanej alebo 1/2 lyžičky sušenej)
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • hrsť čerstvých, nasekaných lístkov mäty

Všetko korenie z receptu môžete pohodlne objednať na www.koreni.cz

Postup

  • 1/6
    4 stredne veľké červené repy olúpeme, rozpolíme a nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky, kápiu rozkrájame na cca 2×2 cm veľké kúsky.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 1
  • 2/6
    V malej miske zmiešame 3 lyžice oleja s 1 lyžicou koreniacej zmesi Harísa.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 2
  • 3/6
    V inej miske zmiešame 2 lyžice oleja s pripravenou repou, kápiou, 400 g sterilizovaného cíceru, 1 lyžičku soli a 2 lyžice koreniacej zmesi Zátar.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 3
  • Všetko dáme na plech vyložený papierom na pečenie, a pečieme v rúre pri 200 °C cca 30 minút (okraje repy budú chrumkavé).Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 4
  • 5/6
    Zatiaľčo sa pečie zelenina, zmiešame 200 g gréckeho jogurtu s 1 lyžičkou citrónovej šťavy, 1 lyžičkou citrónovej kôry a štipkou soli.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 5
  • 6/6
    Jogurtovú zmes rozprestrieme na taniere a pokvapkáme zmesou oleja a „Harísy“. Na jogurt poskladáme pečenú zeleninu s cícerom a „Zátarom“ a podľa chuti posypeme drveným chilli a nasekanými lístkami mäty. Podávame samotné alebo s arabským Pita chlebom.Pečená červená řepa se zátarem a cizrnou v pikantním jogurtu – recept krok 6

Doba prípavy – 10 minút príprava a 30 minút pečenie.

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe