Ryba na severský spôsob

Z poloostrova Loppa v Nórsku Vám prinášame jednoduchý recept na prípravu ľahkého a veľmi lahodného pokrmu z čerstvej tresky (ideálne „Skrei“), halibuta alebo mieňa s použitím koreniacej zmesi Severské scampi podtrhnutého trochou Dánskej údenej soli.

Ingrediencie

Použité suroviny:

lyžica – rovná polievková lyžica
lyžička – rovná čajová lyžička

  • 1 kg filetov z tresky, halibuta alebo mieňa
  • 3 lyžice kvalitného oleja na vypráženie
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice zmesi korenia Severské scampi
  • 2 lyžičky Dánskej prémiovej údenej soli
  • 2 lyžičky morskej soli
  • hladká múka na poprášenie (pre bezlepkový variant vynecháme)
  • Príloha: zemiaky pomastené maslom, zemiaková kaša, zeleninový šalát, na masle orestovaná a krátko podusená koreňová zelenina.

Postup

  • 1/5
    2 lyžičky Dánskej údenej soli v hmoždiari nadrvíme najemno a zmiešame s 2 lyžičkami jemnej morskej soli a 2     lyžicami zmesi korenia “Severské scampi”.

  • 2/5
     Z 1 kg chladených filetov bez kostí z tresky, halibuta alebo mieňa pripravíme 6 – 8 plátkov.

  • 3/5
    Každý plátok z obidvoch strán okoreníme pripravenou zmesou a poprášime hladkou múkou.

  • 4/5
    Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu masla spolu s 3 lyžicami oleja a okorenené plátky rýchlo z obidvoch strán orestujeme (cca 3 – 5 minút), až vznikne zlatá chrumkavá kôrka.

  • 5/5
    Podávame so zemiakmi pomastenými maslom, zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo na masle orestovanou a krátko podusenou koreňovou zeleninou.

 

Doba prípravy: 30 minút príprava, 20 minút varenie.

Spoločne s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť! 🙂 

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe