Krevety na masle s cesnakom a petržlenovou vňaťou

Chcete potešiť svoju polovičku niečím lahodným a netradičným? Ponúkame vám recept, ktorý určite poteší milovníkov morských “plodov”.

Suroviny na romantickú večeru pre 2 osoby:

  • 400 g vylúpaných kreviet
  • 125 g masla (ale s kľudom aj viac)
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • šťava z citróna
  • soľ a čierne korenie
  • veľká hrsť petržlenovej vňate
  • toastový chlieb na hrianky

Postup:

  1. Cesnak si nakrájame na maličké kúsky. Polovicu masla roztopíme v panvici. Dáme pozor, aby sa nepripieklo. Na masle opražíme cesnak, nie veľmi dlho, aby nezhorkol.
  2. Pridáme krevety, ktoré chvíľku opekáme v panvičke, asi 2 – 3 minúty. Prilejeme biele víno a restujeme, až kým sa víno nevyparí.
  3. Zapneme hriankovač a urobíme hrianky podľa chuti. Keď budú hotové, rozkrojíme ich na trojuholníky.
  4. Zvyšok masla pridáme do panvice, rozpustíme, ochutíme citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Osolíme a pridáme čierne korenie.
  5. Odložíme zo šporáka a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať.
  6. Podávame s hriankami.

 

Hrianky si nezabudnite namáčať do skvelej cesnakovo-maslovej omáčky!

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdieľajte
MultimumMultimumreklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe