Chcete potešiť svoju polovičku niečím lahodným a netradičným? Krevety na masle s cesnakom a petržlenovou vňaťou je ten správny recept, ktorý určite poteší milovníkov morských „plodov“.
Krevety na masle
Suroviny na romantickú večeru pre 2 osoby:
- 400 g vylúpaných kreviet
- 125 g masla (ale s kľudom aj viac)
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1 dcl bieleho vína
- šťava z citróna
- soľ a čierne korenie
- veľká hrsť petržlenovej vňate
- toastový chlieb na hrianky
Postup:
- Cesnak si nakrájame na maličké kúsky. Polovicu masla roztopíme v panvici. Dáme pozor, aby sa nepripieklo. Na masle opražíme cesnak, nie veľmi dlho, aby nezhorkol.
- Pridáme krevety, ktoré chvíľku opekáme v panvičke, asi 2 – 3 minúty. Prilejeme biele víno a restujeme, až kým sa víno nevyparí.
- Zapneme hriankovač a urobíme hrianky podľa chuti. Keď budú hotové, rozkrojíme ich na trojuholníky.
- Zvyšok masla pridáme do panvice, rozpustíme, ochutíme citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Osolíme a pridáme čierne korenie.
- Odložíme zo šporáka a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať.
- Podávame s hriankami.
Hrianky si nezabudnite namáčať do skvelej cesnakovo-maslovej omáčky!
Prajeme vám dobrú chuť!
Registrujte sa a prihláste na odber ďalších zaujímavých informácií, bezplatných testovaní, súťaží a článkov, týkajúcich sa obdobia materstva, ktoré práve prežívate.
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.