Kura Chop suey

Vyskúšajte jeden z najtradičnejších a veľmi rýchlych receptov čínskej kuchyne – Kura Chop suey.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4-6 porcií:

  • 500 g kuracieho (alebo chudého bravčového) mäsa
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica škrobu
  • 2 cibule
  • 1 pór
  • 2 zelené papriky
  • 100 g zelených fazuľových strukov
  • 100 g čerstvých šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 8 lyžíc oleja na restovanie
  • 2 lyžice zmesi Chop suey
  • 5 lyžíc tmavej sójovej omáčky
  • 3 lyžice sladkého čínskeho ryžového vína (Shaoxing) (je možné použiť aj dezertné alebo biele portské)
  • 2 listy rapíkatého zeleru
  • 1 lyžička chilli (podľa chuti)
  • soľ podľa chuti

Prílohy:

  • ryža, čínske rezance

Postup

1/7
500 g kuracieho (alebo chudého bravčového) mäsa nakrájame po vlákne na tenké rezančeky 1x1x3 cm, vložíme do misky s marinádou pripravenou z 2 rozšľahaných vajec, 1 lyžičky soli, 1 lyžičky chilli (podľa chuti), 1 lyžice zmesi Chop suey a 1 lyžice škrobu.

2/7
Zatiaľ čo sa mäso marinuje, nakrájame 2 cibule, 1 pór, 2 zelené papriky a 2 stonky zeleru na jemné rezančeky, 100 g zelených fazuliek na 1 cm kúsky, 100 g šampiňónov na tenké plátky a 3 strúčiky cesnaku nadrobno nasekáme.

3/7
Na 4 lyžiciach oleja vo wok panvici sprudka orestujeme naložené mäso (cca 3 min.), vyberieme ho cedníkom z panvice a uložíme v teple.

4/7
Do panvice pridáme 4 lyžice oleja a sprudka opražíme 1 lyžicu zmes „Chop suey“ (10 sekúnd.).

5/7
Pridáme cibuľu, cesnak a pór (3 min), potom papriku, zeler a fazuľové struky (3 min.) a nakoniec šampiňóny (2 min.). Všetko sprudka uvedený čas restujeme.

6/7
K zelenine do panvice pridáme opražené mäso, prilejeme 5 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 3 lyžice sladkého ryžového vína, zvyšok marinády, premiešame, podľa chuti dosolíme (cca 1 lyžička soli) a krátko (1 min.) prevaríme.

7/7
Podávame ihneď po príprave s ryžou alebo čínskymi rezancami.

 

Doba prípravy  – 20 minút príprava, 15 minút varenie.

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe