Kura Marengo podľa Antonína

Antonínova verzia legendárneho francúzkeho receptu Kura Marengo. Snáď s ňou dosiahnete úspech tak ako my.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4-6 porcií:

lyžica – rovná polievková lyžica
lyžička – rovná čajová lyžička

  • 500 g kuracieho mäsa (prsné alebo stehenné rezne)
  • 250 g menších šampiónov alebo iných húb (do veľkosti cca 1,5 cm)
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžica masla (20 g)
  • korenie Kuře Marengo
  • 2 dcl sladšieho bieleho vína
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 g menších cibulí
  • 6 ks stredne veľkých paradajok (400 g)
  • 100 g vykôstkovaných zelených olív
  • 1 lyžička soli

Prílohy:

  • Najvhodnejšou prílohou je nasucho opečený toast s volským okom alebo čerstvá alebo zapečená francúzská bageta s bylinkovým maslom.

 

Postup:

  • 1/9
    Pripravíme si marinádu z 50 ml oleja, 1 lyžička soli a 2 lyžice zmesi korenia Kuře Marengo.

Kuře Marengo - recept krok 1

  • 2/9
    500 g kuracieho mäsa nakrájame na kúsky veľké 4 – 5 cm, premiešame s marinádou a necháme v chlade odležať aspoň 2 hodiny.Kuře Marengo - recept krok 2
  • 3/9
    Namarinované mäso na panvičke sprudka 2 minúty restujeme z obidvoch strán (použijeme olej z marinády).Kuře Marengo - recept krok 3
  • 4/9
    Do pekáčika vymazaného 1 lyžicou masla vložíme orestované mäso, 150 g rozštvrtených menších cibulí a 5 nahrubo nasekaných strúčikov cesnaku.Kuře Marengo - recept krok 4
  • 5/9
    Podlejeme 2 dcl sladšieho bieleho vína, 1 dcl vody alebo vývaru.Kuře Marengo - recept krok 5
  • 6/9
    Pod pokrievkou dusíme v rúre predohriatej na 220 °C cca 30 minút. Podľa potreby polievame výpekom.Kuře Marengo - recept krok 6
  • 7/9
    Zatiaľčo sa kura dusí, opečieme na panvičke po kurati 250 g celých malých, očištených šampiónov.Kuře Marengo - recept krok 7
  • 8/9
    Do pekáčika ku kuraciemu mäsu, ktoré obrátime, pridáme orestované šampióny aj s výpekom, 6 nadrobno nasekaných paradajok, 100 g rozpolených zelených olív bez kôstok, a dusíme v rúre ďalších 30 minút (15 minút pod pokrievkou a 15 minút odkryté) domäkka.Kuře Marengo - recept krok 8
  • 9/9
    Podávame tradične s nasucho opečeným toastom prekrytým volským okom alebo s čerstvou či zapečenou francúzskou bagetou s bylinkovým maslom.Kuře Marengo - recept krok 9

 

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe