Kurací hamburger “Portobello”

Grilovacia sezóna je v plnom prúde, skúste netradičný kurací hamburger so šampiónom, volským okom, čedarom a bylinkovým maslom.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4 hamburgery:

  • 400-500 g kuracích stehenných rezňov
  • 4 vajcia veľkosti „M“
  • 4 šampióny “porto bello“ s priemerom 8-10 cm
  • 4 hamburgerové žemličky
  • zmes korenia Bylinkové maslo
  • 100 ml oleja
  • 4 plátky čedaru
  • čierne korenie a soľ podľa chuti

Na ozdobenie:

  • 1 väčšia paradajka
  • ľadový šalát
  • sladké cibuľové chutney
  • majonéza

Príloha:

  • steakové hranolky

Postup

  • 1/4
    V 100 ml oleja rozmiešame jednu lyžicu zmesi “Bylinkové maslo”, polovicu lyžičky soli a trochu čerstvo namletého čierneho korenia. Umyté kuracie stehenné rezne zbavíme tuku a spolu so šampiónmi potrieme marinádou. Hamburgerové žemličky rozrežeme na polovicu.

  • 2/4
    Na rozpálenej grilovacej panvici alebo kameni ugrilujeme stehenné rezne a šampióny 3 minúty z obidvoch strán.

  • 3/4
    Z rozklepnutých vajíčok pripravíme 4 polomäkké „volské oká“ a hamburgerové žemličky ugrilujeme na rozrezanej strane.

  • 4/4
    Na spodný diel žemličky položíme horúce ugrilované stehenné rezne, na ne plátok čedaru, potom šampióny „porto bello“ hladkou stranou dole, volské oko, cibuľové chutney, list ľadového šalátu, plátok paradajky a majonézu. Všetko priklopíme vrchným dielom hamburgerovej žemličky a podávame samotné alebo so steakovými hranolkami.

Doba prípravy: 30 minút príprava /4 hamburgery.

Prajeme vám dobrú chuť🙂

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe