Malinovo-pudingový cheesecake

Malinovo-pudingový cheesecake

Lahodný malinovo-pudingový cheescake je presne to pravé “osvieženie” počas teplých dní. Ale určite ho môžete pripravovať počas celého roka a jednoducho meniť ovocie podľa toho, na čo máte chuť.

Na 4 porcie si pripravte:

Korpus

  • 100 g pozdĺžne nakrájaných mandlí
  • 100 g sušienok McVitie‘s Digestive (pšeničné sušienky; bez čokolády)
  • 4 - 6 polievkových lyžíc nesoleného masla (rozpusteného)

Náplň

  • 3 balenia syrov Philadelphia (smotanový syr)
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 chemicky neošetrený citrón (z toho asi 30 ml čerstvo vytlačenej šťavy a jedna čajová lyžička nastrúhanej kôry)

Poleva

  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 1 šálka čerstvých malín
  • múčkový cukor

Postup

  1. Korpus a náplň: Mandle a sušienky rozmixujte pomocou kuchynského robota, medzitým nechajte rozpustiť maslo a potom ho vmiešajte do mandlí a sušienok, aby vznikla pevnejšia hmota.
  2. Dno guľatej tortovej formy vyložte papierom na pečenie, vtlačte zmes sušienok do formy a vytvorte tak asi 2 cm silnú vrstvu a dajte na asi 30 minút vychladiť.
  3. Medzitým pomaly vyšľahajte v mise syr spolu s cukrom.
  4. Nakoniec po jednom pridávajte vajcia a vždy každých cca. 30 sekúnd krém premiešajte, medzitým predohrejte trúbu na 180 °C.
  5. Vytlačte citrón, nastrúhajte kôru a oboje pomaly vmiešajte do zmesi.
  6. Na vychladený korpus koláča nalejte krém a pečte cca. 45 minút (stred koláča ešte v tomto okamžiku nie je celkom pevný).
  7. Hotový koláč nechajte vychladnúť minimálne štyri hodiny alebo cez noc.
  8. Poleva: Podľa návodu pripravte vanilkový puding a nechajte ho vychladnúť. Koláč prelejte vychladeným pudingom, ozdobte malinami a posypte trochou múčkového cukru.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte
Jamieson_zpět do školyJamieson_zpět do školyreklama

Poradne

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe