Muffiny z tekvice Hokkaido

Muffiny z tekvice hokkaido

Jeseň – mnoho ľudí sa na toto ročné obdobie neteší kvôli skracovaniu sa denného svetla a klesajúcej teplote. Jeseň nám ale prináša rozmanitosť a nepreberné množstvo vôní a chutí, ktorými si môžete spríjemniť pobyt doma aj vonku. Jedným z nich je aj tekvica Hokkaido, z ktorej sa dajú upiecť aj výborné muffiny.

Na 18 muffinov budete potrebovať:

  • 1/2 menšej tekvice Hokkaido
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 7 veľkých polievkových lyžíc hladkej celozrnnej ražnej múky (môžete použiť aj mandľovú múku)
  • 2 kávové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov

Na krém:

  • 150 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • oriešky a sušené ovocie na dozdobenie

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme, očistíme, vydlabeme dužinu so semienkami a polovicu tekvice skryjeme trebárs na polievku. Zvyšok tekvice nakrájame na malé kúsky a dáme variť do vody. Akonáhle je tekvica uvarená, scedíme vodu, rozmixujeme tekvicu tyčovým mixérom a necháme vychladnúť. V hrnci potom primiešame k tekvici vajcia, mlieko, olej a med. Metličkou prešľaháme a postupne prisypávame múku a kypriaci prášok.
  2. Trúbu predohrejeme na 200 °C, cesto dáme do košíčkov na muffiny (dávame menej cesta, aby sa potom košíčky deťom dobre zdobili) a pečieme zhruba 30 minút s tým, že muffiny sledujeme, aby sa nespálili – môžeme v priebehu prikryť alobalom. Kým nám muffiny vychladnú, pripravíme si krém. Do vyššej misky dáme mascarpone s medom a postupne vmiešame pomocou šľahača smotanu na šľahanie. Na krém následne pridáme ešte ľubovoľné oriešky a sušené ovocie.

Tekvica Hokkaido

Viete, že táto tekvica, ktorá je u nás dostupná na jeseň, je malý zázrak? Obsahuje provitamín A, vitamín C, vitamíny skupiny B, betakarotén, draslík, vápnik, horčík, železo a, samozrejme, tiež vlákninu.

Pomáha z tela vylučovať toxické látky, a odporúča sa podávať pri ochorení žalúdka, sleziny a pankreasu. Nízky obsah sodíka a vysoký obsah draslíka robí z tekvicovej dužiny tiež skvelý liek na srdcové a obličkové problémy.

Muffiny z tekvice hokkaido

Skúste aj iné recepty z našich stránok. 

Pokiaľ máte aj vy nejaký zaujímavý recept, podeľte sa s ostatnými mamičkami. Pripojte sa do našej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.

Zdieľajte

Prihlásenie

Na tejto webstránke používame súbory cookie, aby sme vám poskytli najrelevantnejší zážitok pri najbližších návštevách a to tak, že si zapamätáme, čo vás zaujíma. Kliknutím na „súhlasím s použitím všetkých cookies“ vyjadrujete súhlas s použitím všetkých súborov cookies. Pomocou nastavenia môžete poskytnúť aj kontrolovaný súhlas, alebo zakázať použitie cookies, okrem nevyhnutných.

povoliť všetky cookies Nastaviť cookies

Nižšie nájdete kategórie cookies, používané na našich webstránkach. Môžete ich povoliť, alebo zakázať. Funkčné cookies nie je možné zakázať, pretože sú nutné pre bezproblémový chod webu. Vaše nastavenie cookies môžete v budúcnosti zmeniť pomocou odkazu v pätičke webstránky.

Zavřít

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe