Najlepšie lievance na svete

Lievance

Sú proste dokonalé :)! Chuťou, vôňou, farbou a dokonca aj nutrične. Kto by to bol povedal, že ak do tvarohového cesta pridáte štipku sódy stane sa zázrak!?

Lievance plné bielkovín, ktoré sú ako stvorené na raňajky :). Najviac ich milujem s javorovým sirupom a kvalitným nepraženým kakaom.

Na 4 porcie si pripravte:
  • 500g tučného tvarohu (najradšej používam od AGRO – BIO Hubice alebo Olešnícky premium)
  • 6 vajíčok
  • 2 lyžice agátového medu
  • štipka vanilky alebo vanilkového prášku
  • štipka sódy (naozaj iba na špičku noža)
  • 4 lyžice hladkej pohánkovej múky
  • maslo alebo kokosový olej na opekanie

Postup

  1. Ak používate hrudkový tvaroh, odporúčam ho spolu s vajíčkami a medom rozmixovať v blenderi alebo ponorným mixérom.
  2. Sypké ingrediencie poriadne premiešame a prišľaháme do tvarohovej zmesi.
  3. Cesto necháme chvíľku odležať aby nakyprilo.
  4. Maslo alebo kokosový olej si rozpustíme na panvici a pomocou lyžice “tvarujeme” lievance. Opekáme ich na strednom plameni asi 2minútky z každej strany.
  5. Lievance by sa mali trošku nafúknuť a vo vnútri byť dokonalo vláčne :). Naozaj budete prekvapení aké sú tieto lievance úžasné.
  6. Dobrú chuť :).

FoodLover

 

Zdieľajte
ProditeProditereklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe