Netradičné raňajky s tofu a s javorovým sirupom

Netradičné raňajky s tofu a s javorovým sirupom

Keď sa leto pomaly blíži k svojmu koncu, začína opäť sezóna čerstvých, chrumkavých jabĺk. Jablká sú všestranne použiteľné v kuchyni a možno ich pripravovať na mnoho spôsobov: či už sa jedná o sladké alebo pikantné, studené či teplé pokrmy. Dobré na tom je, že jablká obsahujú mnoho vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov, ktoré sú pre vyváženú stravu veľmi dôležité. Na príjemne strávené ráno s rodinou vám tentokrát predstavujeme raňajky z jabĺk a tofu s javorovým sirupom. Možno ich pripraviť veľmi rýchlo a je pre veľkých aj malých ideálnym štartom do každého dňa.

Na 4 porcie si pripravte:
  • 4 krajce slnečnicového chleba
  • 2 jablká
  • 1 balenie syra tofu
  • 5 – 6 polievkových lyžíc javorového sirupu
  • 1 štipka koreniacej zmesi „Flower Power“
  • 1 štipka škorice

Postup

  1. Nakrájajte tofu na asi pol centimetra tenké plátky a opečte na panvici.
  2. Potom nakrájajte na plátky slnečnicový chlieb, a buď ho na chvíľu dajte rozpiecť do trúby, alebo ho nasucho rýchlo opečte tiež na panvici.
  3. Čerstvé jablká dôkladne umyte, zbavte jadier a aj so šupkou nakrájajte na tenké plátky. Nakoniec plátky jabĺk zahrejte na panvici.
  4. Na tanier na seba striedavo vrstvite chlieb, tofu a plátky jabĺk. Na záver dochuťte trochou škorice, javorovým sirupom a koreniacou zmesou.
  5. Tip: Raňajky z jabĺk a tofu s javorovým sirupom chutia najlepšie, keď sú servírované ešte teplé!

 

Zdieľajte
MultimumMultimumreklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe