Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou

Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou

Kolegyňka Petra má nos na špeciálne recepty, jedlo je jej vášňou, a tak nám poskytla obľúbený recept na rizoto s pečenou paprikou.

Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou

Ingerdiencie na rizoto

  • 500 g ryže vhodnej na risotto (Arborio, Carnaroli)
  • 2 mozzarelly
  • 5 krásnych červených paprík
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 2 dcl bieleho vína
  • liter zeleninového vývaru
  • 70 g masla, z toho 35 g na zjemnenie na záver
  • panenský olivový olej
  • hrsť pražených kešu orieškov, ideálne solených
  • čierne korenie a soľ
  • hrsť hrubšie nastrúhaného parmezánu (môže a nemusí byť)
  • mikrobylinky na ozbodu - rôzne druhy

Postup

  1. Zapnite trúbu a ohrejte ju na 180 stupňov. Umyté papriky uložte do zapekacej misy a pečte ich dovtedy, kým čiastočne zčernajú. Trvá to zhruba 20 minút.
  2. Papriky po upečení vložte do novej chladnej misky, ktorú následne vložíte do igelitového sáčku. Môžete misku prekryť aj  potravinovou fóliou. Papriky necháte zapariť a vyberiete ich, až keď vychladnú. Stiahnite z nich šupky a zbavte semienok. Následne ich môžete nakrájať na malé kúsky alebo pomixovať s trochou olivového oleja.
  3. Očistite cibuľu aj cesnak. V panvičke ich nadrobno nakrájané poduste na troche masla s olivovým olejom, až kým cibuľka nezosklovatie. Pridajte ryžu, ktorú tiež orestujete. K ryži prilejte víno a nechajte ho odpariť. Až potom zalejte vývarom, a to tak, aby bola ryža ponorená. Postupne prilievajte vývar podľa toho, kedy sa vyparí.
  4. Ryžu osoľte, pridajte čierne korenie a varte, kým nie je hotová. Ak sa vám zdá ryža dostatočne uvarená, pridajte maslo na zjemnenie spolu s paprikami či paprikovým pyré.
  5. Pridajte aj parmazán a nasucho opražené oriešky, nasekané na drobné kúsky. Na záver na rizoto položte mozzarellu, ozdobte mikrobylinkami a ak máte doma zelené pesto, môžete doladiť pestom.

Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou

Rizoto je obľúbeným jedlom takmer všetkých detí. Toto je trochu netradičné, predsa len mnohé deti s paprikou bojujú. Skrytú papriku v rizote s radosťou zjedia, a ak z nej urobíte paprikové pyré, niektoré deti ani nebudú klásť zvedavé otázky, čo sa v tom rizote skrýva.

Čo sú vlastne mikrobylinky?

Mikrobylinky (microgrrens) sú úplne mladučké rastlinky zeleniny. Zbierajú sa a konzumujú vo fáze, kedy vyrašili prvé listy. Veľkostne majú cca 2,5 až 15 cm v závislosti od zeleniny. Ich veľkým benefitom je vysoká koncentrácia živín, vitamínov a antioxidantov.

Rizoto s pečenou paprikou a mozzarellou

Vyberte si z mnohých ďalších receptov u nás na webe. Vyberať máte skutočne z čoho. Nájdete tam skvelé obedy, zdravé alebo tradičné koláče, a mnohé iné.

Ak máte nejaký zaujímavý recept na rizoto, podeľte sa s ním v našej uzatvorenej skupinke mamičiek na Facebooku.

Ak vás zaujímajú aj iné otázky týkajúce sa materstva, pôrodu, zdravia, sledujte aj náš fb profil Happy Baby SK.

Zdieľajte

Prihlásenie

Na tejto webstránke používame súbory cookie, aby sme vám poskytli najrelevantnejší zážitok pri najbližších návštevách a to tak, že si zapamätáme, čo vás zaujíma. Kliknutím na „súhlasím s použitím všetkých cookies“ vyjadrujete súhlas s použitím všetkých súborov cookies. Pomocou nastavenia môžete poskytnúť aj kontrolovaný súhlas, alebo zakázať použitie cookies, okrem nevyhnutných.

povoliť všetky cookies Nastaviť cookies

Nižšie nájdete kategórie cookies, používané na našich webstránkach. Môžete ich povoliť, alebo zakázať. Funkčné cookies nie je možné zakázať, pretože sú nutné pre bezproblémový chod webu. Vaše nastavenie cookies môžete v budúcnosti zmeniť pomocou odkazu v pätičke webstránky.

Zavřít

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe