Šalát Coleslaw

Hlavný chod s pečivom alebo príloha ku grilovanému mäsu. Zdravý šalát s čerstvo namletým čiernym korením Tellicherry.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4-6 porcií:

  • 1 hlávka letnej kapusty (cca 1 kg, najemno nastrúhaná)
  • 2-3 mrkvy (nadrobno nakrájanej alebo nastrúhanej)
  • 2 jarné cibuľky
  • 3 lyžice gréckeho jogurtu
  • 100 ml majonézy (cca 8 lyžíc)
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice cukru (lepší je trstinový)
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžičky jemnej dijonskej horčice
  • 1 lyžička čerstvo namletého Čierneho korenia Tellichery
  • soľ podľa chuti (nie je nutná)
  • Prílohy: pečivo, grilované mäso

Postup

  • 1/6
    1 hlávku letnej kapusty (cca 1 kg) zbavíme vonkajších listov a nastrúhame (nakrájame) na čo najjemnejšie rezančeky.Salát Coleslaw – recept krok 1
  • 2/6
    Najemno nastrúhame 2-3 očištené mrkvy, nadrobno nakrájame 2 jarné cibuľky.Salát Coleslaw – recept krok 2
  • 3/6
    Pripravíme si zálievku rozšľahaním 3 lyžíc gréckeho jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lyžíc vínneho octu, 1 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžíc cukru, 1 lyžičky medu, 2 lyžičiek jemnej dijonskej horčice a 1 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia Tellichery.Salát Coleslaw – recept krok 3
  • 4/6
    Kapustu, mrkvu a cibuľku vo väčšej miske premiešame a podľa chuti ľahko osolíme.Salát Coleslaw – recept krok 4
  • 5/6
    Pridáme zálievku a dokonale premiešame. Ideálne je nechať ho cca 30 minút v chlade rozležať.Salát Coleslaw – recept krok 5
  • 6/6
    Servírujeme samostatne alebo s pečivom ako rýchlu večeru či ako prílohu ku grilovanému mäsu.Salát Coleslaw – recept krok 6

     

    Doba prípravy 15 minút. 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe