Tekvica v kabátiku zo slaniny … tak skvele chutí jeseň!

V čase, kedy končí leto a začína jeseň a všade končí zber tekvíc, určite poteší “jesenný” recept na tekvicu v kabátiku zo slaniny.

Na 4 porcie si pripravte:
  • 1 tekvica hokaido
  • 200 g slaniny (nakrájanej na trochu hrubšie plátky)
  • 3 zemiaky
  • 3 paradajky
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 zväzok pažítky
  • šalát valeriánka poľná
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • cesnak

Príprava

  • Na „tekvicu v kabátiku zo slaniny“ prekrojte tekvicu hokaido najlepšie na polovicu a potom ju nakrájajte na asi 1 cm hrubé plátky. Plátky olúpte pomocou škrabky.
  • Zmiešajte trochu oleja s grilovacím korením a potrite ním pomocou štetca plátky tekvice. Zabaľte ich do slaniny a položte na plech, v ktorom ich budete piecť. Plátky tekvice potom pečte v trúbe do chrumkava asi 20 minút na zhruba 140 - 150 °C.
  • Zemiaky nakrájajte tiež na plátky a pridajte do trúby. Nechajte ich piecť, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. 



Tekvica v kabátiku zo slaniny

Náš tip: Aby ste zabránili stmavnutiu okrajov tekvice, krájajte plátky po celej ploche rovnako hrubé.

Ako dresing k tomuto jedlu radi používame bylinkovú omáčku. Hodí sa výborne k tekvici aj k pečeným zemiakom a je skvelá aj ako dip. Na jej prípravu použite kyslú smotanu a zmiešajte ju so soľou, čiernym korením, pažítkou a cesnakom. Po ochutnaní omáčku prípadne dochuťte a nechajte vychladiť.

Zdieľajte
Mamy v pohodeMamy v pohodereklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe