Treska na masle s dusenou zeleninou – recept je vhodný pri tehotenskej cukrovke

Ryby sú dôležitou súčasťou nášho jedálnička. Mali by sa jesť zhruba 2x týždenne. V prípade tehotenskej cukrovky je vhodné časť prílohy nahradiť zeleninou. Prílohou v tomto recepte je iba samotná zelenina.

Ingrediencie:

  • 100 g ryby – treska, tuniak či iný druh
  • nasekaná hrsť čerstvej pažítky
  • mlieko
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1/2 stredne veľkej cukety
  • 1/3 baklažánu
  • 1 červená cibuľa
  • ½ kápie
  • maslo, ghí alebo olej na dusenie

 

Postup:

Najprv si v predstihu namočíme aspoň na hodinu či dve rybu do mlieka, ktoré vytiahne pachuť. Následne nakrájame cibuľu na mesiačiky, cuketu na kolieska, baklažán aj kápiu na malé kocky.

V jednej panvičke podusíme najprv cibuľu, pridáme zvyšok zeleniny a dusíme mierne domäkka. Osolíme a okoreníme čiernym korením. V druhej panvičke si rozohrejeme olej alebo ghí a osušenú rybu opražíme z obidvoch strán. Na záver ju osolíme, okoreníme a posypeme čerstvou pažítkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe