Turecký “Seekh Kebab”

Jednoduchá dobrota na gril alebo do rúry.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4 porcie:

  • 500 g jahňacieho alebo hovädzieho mäsa (mletého)
  • 1 lyžica koreniacej zmesi Zátar
  • 2 lyžičky Paprika sladká maďarská
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate (najemno nasekanej)
  • 1 malá cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 1 vajce
  • 1 lyžička plnotučnej horčice
  • 1 lyžička soli
  • 12 špajdlí

Príloha: čerstvo nasekaný koriander alebo petržlenová vňať, citrón a arabský „Pita“ chlieb, zemiaky, ryža alebo pilaf.

Postup

  • 1/4

500 g mletého jahňacieho alebo hovädzieho mäsa dokonale premiešame s 1 lyžicou koreniacej zmesi Zátar, 2 lyžičkami Paprika sladká maďarská, 1 prelisovaným strúčikom cesnaku, 1 hrsťou najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1 malou najemno nakrájanou cibuľou, 1 vajcom, 1 lyžičkou plnotučnej horčice a 1 lyžičkou soli. Všetko musí krásne držať pohromade.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 1

  • 2/4

Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 2

  • 3/4

Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.

Turecký „Seekh Kebab“ – recept krok 3

  • 4/4
    Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi, ryžou alebo pilafom.

 

Doba prípravy: 20 min. príprava, 10 / 25 min – grilovanie / pečenie.

 

Zdieľajte
Jamieson_zpět do školyJamieson_zpět do školyreklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe