Zapečené mäso so zemiakmi a smotanou

Austrálskymi bylinkami okorenené zapečené mäso so zemiakmi a smotanou. Tak jednoduché a lahodné! Určite potešíte všetkých členov domácnosti.

Zapečené mäso so zemiakmi a smotanou

Ingrediencie na 4-6 porcií:

  • 450 – 600 g bravčovej panenky, kotleta (bez kosti) alebo kuracích pŕs
  • 3 veľké cibule
  • zmes korenia „Austrálska
  • soľ
  • cca 800 g zemiakov
  • rasca
  • 1 smotana na šľahanie (250 ml)

Prílohy:

  • paradajky, paradajkový šalát

1/5
Na dno zapekacej misy alebo pekáču rozprestrieme 3 veľké nahrubo nakrájané cibule.

2/5
Mäso nakrájame, naklepeme ako na rezne a rovnomerne kladieme na cibuľu.

3/5
Zasypeme 1 polievkovou lyžicou zmesi korenia „Austrálska“. Podľa chuti osolíme.

4/5
Očistíme zemiaky a nakrájame ich na plátky, ktoré potom vrstvíme na mäso po celej ploche zapekacej nádoby. Jednotlivé vrstvy zemiakov vždy osolíme a posypeme rascou.

5/5
Všetko zalejeme smotanou a pečieme zakryté pri teplote 200 °C približne 1 hodinu. Ku koncu pečenia môžeme odkryť, aby sa zemiaky vo vrchnej vrstve opiekli dočervena.

Zapečené mäso so zemiakmi a smotanou

Zapečené mäso so zemiakmi a smotanou

Výborné jedlo je hotové! Výborná príloha sú paradajky alebo paradajkový šalát.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty na našom webe, určite si vyberiete. Ak vás baví výsledok odfotiť, môžete sa s ním pochváliť aj v našej v našej uzatvorenej skupine na Facebooku.

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

 

Zdieľajte

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe