Tekvicový cheesecake

Krémový tekvicový cheesecake je ideálny jesenný recept. Namiesto pekanových orechov, môžete použiť u nás bežnejšie orechy vlašské.

Na 4 porcie si pripravte:

Igrediencie na korpus:

  • 2 hrste mandlí
  • 1 hrsť slnečnicových semienok
  • 2 hrste hrozienok
  • 1 banán
  • 1 vajce
  • štipka soli

Ingrediencie na náplň:

  • 6 balení Lučina 100 g
  • 100 g hrnček tekvicového pyré (jemne nasekaná tekvica)
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ lyžice korenia 5-tich vôní
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 vajcia
  • hrsť pekanových orechov

Postup

  1. Mandle, slnečnicové semienka a hrozienka rozsekáme najemno, zmiešame z rozmixovaným vajcom a banánom a pridáme štipku soli. Zmes rozprestrieme do vymazanej formy na asi pol centimetrovú vrstvu a vytvoríme cca 3 cm okraj, pečieme 20 minút na 100 °C.
  2. Na panvici s lyžicou masla osmažíme tekvicové pyré s korením 5-tich vôní a citrónovou šťavou, a necháme vychladnúť.
  3. V mixéri vyšľaháme vajcia, Lučinu a cukor, oddelíme 1/2 a do tej vmiešame vychladnuté tekvicové pyré. Zmes s tekvicou dáme na korpus ako prvú vrstvu a potom prilejeme druhú, bielu, polovicu. Jemne premiešame.
  4. Na povrch dáme pekanové orechy a pečieme zhruba 40 minút na 150 °C. Po vychladnutí necháme ešte aspoň na 3 hodiny v chladničke. Pri podávaní môžeme poliať karamelom.

Prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe