Tekvicový sirup a latté

V dnešnom jesennom recepte si najprv pripravíme tekvicové pyré, následne z pyré vytvoríme tekvicový sirup, ktorý nakoniec použijeme na prípravu tekvicového latté 🙂

Na 4 porcie si pripravte:
  • 4 lyžice tekvicového pyré (1 tekvica Hokkaido)
  • 300 ml vriacej vody
  • 150 g svetlého trstinového cukru
  • 1 lyžička tekvicového korenia od Antonína z www.koreni.cz
  • 1 lyžička pravého vanilkového cukru od Antonína z www.koreni.cz

Príprava tekvicového pyré:

Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozrežeme na polovicu a vydlabeme semienka.

Tekvicu položíme rozkrojenou stranou na plech, podlejeme 200 ml vody a pri 180 °C pečieme v trúbe 60-90 minút (šupka musí ísť ľahko prepichnúť vidličkou). Potom ju necháme celkom vychladnúť.

Z upečenej tekvice vydlabeme dužinu, ktorú v mixéri rozmixujeme do hladka.

Tekvicové pyré máme pripravené. 250 ml pyré dáme na stranu, zbytok rozdelíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme na ďalšie využitie.

Príprava sirupu:

Vo varnej nádobe s obsahom 1 l zmiešame 300 ml vriacej vody so 150 g svetlého trstinového cukru a 1 lyžičkou vanilkového cukru a za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť.

Pridáme 4 lyžice tekvicového pyré a 1 lyžičku tekvicového korenia a metlou dokonale premiešame. Pokiaľ sú v pyré hrudky, scedíme sirup cez jemné sitko (v chladničke vydrží cca 2 týždne).

Hotovo 🙂

Príprava tekvicového latté:

V prístroji na prípravu espressa pripravíme silné espresso a dolejeme napeneným mliekom (alebo rovno vyrobíme caffe latte alebo viedenskú kávu).

Na mliečnu penu (alebo šľahačku) opatrne nalejeme 2-4 lyžice tekvicového sirupu (podľa chuti namiesto cukru).

Podávame so zákuskom alebo len tak samotné.

Spolu s www.koreni.czvám prajeme dobrú chuť!

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe