Pečený kapor nemôže v mnohých rodinách na Vianoce chýbať, prípadne ho vyprážajú v trojobale. Prinášame tradičný recept tak, ako ho robíme doma my. Dôležité je, aby kapor nebol príliš veľký, a tým pádom mastný.
Vianočný pečený kapor
- 2500 g kapor
- 200 g masla
- 4 - 5 citrónov
- rasca
- soľ
- mlieko, do ktorého sa kapor naloží
Postup
- Kapra, ktorého nakrájate na filety, namočte aspoň na 24 hodín do mlieka, aby ste z neho vytiahli pachuť.
- Kapra nechajte odkvapkať. Citróny očistite, aby kapor nebol horký po upečení a nakrájajte na kolieska. Na plech dajte maslo s citrónmi a na to poukladajte filety kapra, ktorého posolíte a posypete rascou, a na filety dajte opäť maslo a citróny.
- Pečte v trúbe rozohriatej na 180 stupňov zhruba 30 - 40 minút, podľa toho, či chcete kapra štavnatého alebo suchšieho.
Upečeného kapra podávajte so zemiakovým šalátom alebo so zemiakovou kašou, ak vaše ratolesti ešte neprišli zemiakovému šalátu na chuť 🙂
Pozor na kosti
Ak máte malé deti, určite dajte pozor na kosti. Predsa len má kapor veľmi ostré kosti a má ich požehnane. Malým deťom preto mäso preberte ale na kosti dajte pozor aj vy dospelí.
Prajeme vám krásne Vianoce a dobrú chuť!
Inšpirácie na ďalšie aktivity spojené s Vianocami nájdete tiež v našej sekcii Vianoce.
Registrujte sa a prihláste na odber ďalších zaujímavých informácií, bezplatných testovaní, súťaží a článkov, týkajúcich sa obdobia materstva, ktoré práve prežívate.
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.