Zeleninové tartaletky

Tieto tartaletky sú plné zeleniny a pritom krémové vďaka použitej Lučine. Vyskúšajte ich ešte teplé so zeleninovým šalátom, ako ľahké hlavné jedlo, alebo studené ako zaujímavú desiatu či olovrant.

Na 4 porcie si pripravte

Ingrediencie na cesto:

  • 320 g hladkej múky
  • 180 g vychladeného masla
  • 4-6 lyžíc studenej vody

Ingrediencie na náplň:

  • 500 g tekvice nakrájanej na menšie kúsky
  • 500 g tekvice nakrájanej na menšie kúsky
  • olivový olej
  • 350 g póru nakrájaného na plátky
  • 1 a ¼ balenia Lučina 100 g
  • 60 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 strúžok cesnaku
  • 2 lyžičky nasekaného tymianu
  • soľ a čierne korenie

Postup

  1. Pripravíme si cesto z hladkej múky, vychladeného nakrájaného masla a 4-6 lyžíc studenej vody. Všetky suroviny zmiešame dohromady, vypracujeme hladké cesto a necháme v chladničke oddýchnuť.
  2. Tekvicu a repu rozložíme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme asi 20 minút na 200 °C. Pridáme pór a pečieme ďalších 15 minút. Cesto rozvaľkáme a rozdelíme do 6 až 7 koláčových formičiek s priemerom 8 cm. Pečieme v trúbe približne 10 minút.
  3. V mise zmiešame Lučinu, mlieko, vajcia, cesnak, soľ, čierne korenie a tymian a vložíme do formičiek. Navrch nasypeme zeleninu a pečieme v trúbe približne 12 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte
Reklama
reklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe