Využite tohtoročnú úrodu paradajok netradične a potešte svojich blízkych rýchlou talianskou pochúťkou.
Ingrediencie
- 1 kg zrelých paradajok
- 2 veľké francúzske biele bagety (ciabatty, biely toastový chlieb)
- zmes korenia „Bruschetta“ od Antonína
- kvalitný extra virgin olivový olej
- aceto balsamico (variabilný)
1/5
1 kg dokonale dozretých paradajok umyjeme a ostrým nožom nakrájame na drobné kocky (0,5 cm).
- 2/5
V mise ich zmiešame s 2 lyžicami zmesi korenia „Bruschetta“, 2 lyžicami kvalitného extra virgin olivového oleja a kto má rád, pridá ešte lyžičku aceto balsamico. Všetko opatrne premiešame, aby sa paradajky nerozbili a pri izbovej teplote necháme 30 minút rozležať.
- 3/5
Francúzsku bagetu alebo ciabattu pozdĺžne rozrežeme a najlepšie na grile (možno aj v trúbe alebo na grilovacej panvici) opečieme tak, aby sa vytvorila zlatá kôrka. - 4/5
Opečené bagety (bruschetty) položíme na horúci tanier (dôležité, musí zostať horúce), bohate pokvapkáme extra virgin olivovým olejom, (kto má rád cesnak, môže ešte potrieť čerstvo rozdrveným cesnakom). - 5/5
Lyžičkou na ne vrstvíme pripravenú a odležanú zmes paradajok a korenia.
Publikováno: 19. 6. 2019