V lete sú cukety všade, kde sa človek otočí. Ponúkame vám jednoduchý recept na spracovanie úrody cukiet, ale použiť môžete aj tekvicu. Cuketová plnka je jednoduchá a hlavne skutočne výborná.
Cuketová plnka
Použité suroviny na 4 porcie:
- 0,5 kg cukety či tekvice hokaido
- 300 g tvrdého syra
- 150 ml oleja
- 300 g polohrubej múky
- 300 g údeného mäsa alebo prerastenej slaniny
- 1 veľká červená paprika
- 2 paradajky
- 4 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- zmes korenia na „Bramborák“
- strúhanka na vysypanie formy
- olej alebo maslo na vymazanie formy
Prílohy:
- zemiaková alebo zeleninová polievka
- mäso s kapustou alebo so zeleninou
- pečené zemiaky a dip
Postup:
- Pripravte si všetko, čo potrebujete. Olúpanú a semien zbavenú cuketu (tekvicu hokaido) spolu so syrom nahrubo nastrúhajte. Údené mäso, paradajky, paprika nakrájajte na menšie kúsky.
- Dajte to do väčšej misy, zasypte múkou, ktorú zmiešate s práškom do pečiva a celým korením „Bramborák“. Veľmi ľahko premiešajte. K zmesi pridajte olej a rozšľahané vajíčka a všetko znovu čo najlepšie premiešajte vareškou.
- Osoľte podľa chuti, ak je to ešte nutné a pridajte cesnak, ak ho máte radi. Ak máte radi ostré, pridajte 2-3 lyžičky drvených papričiek jalapeno a premiešajte.
- Vymažte hlbokýí plech alebo 2 formy na koláč olejom alebo maslom, vysypte strúhankou a rozotrite obsah misy rovnomerne. Pečte na 200 °C cca 40 min., kým kôrka nezozlatne.
- Hotovú plnku z cukety alebo tekvice hokaido podávajte samotnú alebo ako prílohu.
Prajeme dobrú chuť!
Vyskúšať môžete aj veľkonočnú plnku alebo roládu.
Registrujte sa a prihláste na odber ďalších zaujímavých informácií, bezplatných testovaní, súťaží a článkov, týkajúcich sa obdobia materstva, ktoré práve prežívate.
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pridajte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na FB, alebo nás sledujte na Instagrame.
Publikováno: 8. 6. 2019