Deti ju milujú, pretože chutí výborne. Je zdravá a radí sa medzi jedlá, ktoré sú vhodné aj pre mamičky, ak potrebujú zhodiť nejaké to kilečko. Navyše je krémová hrášková polievka veľmi rýchle jedlo, ktoré máte hotové za pár minút.
Krémová hrášková polievka
Čo potrebujete?
- mrazený mladý zelený hrášok zhruba 0,5 kg
- voda
- soľ
- muškátový oriešok podľa chuti
- dve lyžice masla
Ingrediencie na krutóny
- niekoľko plátkov pečiva, aké vám vyhovuje (špaldové pečivo, toastový chlieb, lowcarbový či bezlepkový)
- ghí dve lyžice
- korenie podľa vašich preferencií (ja používam korenie na bylinkové maslo)
Postup – polievka
- Do vody dajte variť mrazený hrášok. Množstvo vody pridajte podľa toho, akú hustú polievku chcete. Ja ju robím hustejšiu.
- Pridajte soľ a muškátový oriešok podľa chuti. S muškátovým orieškom opatrne, príliš veľa je na škodu.
- Varte iba pár minút a polievku rozmixujte do hladka.
- Pridajte dve lyžice masla, ktoré polievku zjemní a dochutí.
Krutóny
- Nakrájajte si pečivo na malé kocky podľa toho, koľko zvládnete zjesť. Zvyšok si môžete odložiť a skonzumovať neskôr so šalátom, či inou polievkou.
- Na panvici rozohrejte ghí. Opražte na ňom kúsky pečiva a posypte ich korením. Korenie vôbec použiť nemusíte.
- Hotovými krutónmi posypte polievku.
Deti polievku milujú, zvlášť tie moje, ale susedove tiež nepohrdnú. Väčším deťom ju zvyknem posypať aj slnečnicovými semienkami opraženými na sucho. Ak mám v chladničke, keď ju varím, ozdobím ju aj domácim pestom z medvedieho cesnaku.
Vyskúšajte aj iné polievky, recepty polievok nájdete na našom webe.
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o Vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.
Publikováno: 20. 4. 2021