Pšeno je veľmi cenené pre svoj vysoký obsah minerálnych látok a veľmi dobrú stráviteľnosť. Je chutné a jednoduché na prípravu. Veľmi chutné sú aj recepty na sladko. Pšeno by v jedálničku dieťaťa rozhodne nemalo chýbať.
Ingrediencie:
- hrnček pšena,
- jedna menšia brokolica,
- 3 vajíčka,
- štipka soli
Postup:
Pšeno si vopred na 1 – 2 hodiny namočíme, potom 2x vodu prepláchneme a sparíme v horúcej vode. Varíme cca 15 minút so štipkou soli. Brokolicu očistíme, nakrájame na malé ružičky a zmiešame spolu s pšenom. Vložíme do zapekacej misky a prelejeme rozšľahanými vajíčkami. Pečieme cca 30 – 35 min pri teplote do 180 stupňov.
Zdenka Havettová
Ide o Tvoje zdravie
FB: Zdenka Havettová – Ide o Tvoje zdravie
www.ideotvojezdravie.sk
Publikováno: 10. 2. 2020