Hlavný chod s pečivom alebo príloha ku grilovanému mäsu. Zdravý šalát s čerstvo namletým čiernym korením Tellicherry.
Ingrediencie
Použité suroviny na 4-6 porcií:
- 1 hlávka letnej kapusty (cca 1 kg, najemno nastrúhaná)
- 2-3 mrkvy (nadrobno nakrájanej alebo nastrúhanej)
- 2 jarné cibuľky
- 3 lyžice gréckeho jogurtu
- 100 ml majonézy (cca 8 lyžíc)
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice cukru (lepší je trstinový)
- 1 lyžička medu
- 2 lyžičky jemnej dijonskej horčice
- 1 lyžička čerstvo namletého Čierneho korenia Tellichery
- soľ podľa chuti (nie je nutná)
- Prílohy: pečivo, grilované mäso
Postup
- 1/6
1 hlávku letnej kapusty (cca 1 kg) zbavíme vonkajších listov a nastrúhame (nakrájame) na čo najjemnejšie rezančeky. - 2/6
Najemno nastrúhame 2-3 očištené mrkvy, nadrobno nakrájame 2 jarné cibuľky. - 3/6
Pripravíme si zálievku rozšľahaním 3 lyžíc gréckeho jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lyžíc vínneho octu, 1 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžíc cukru, 1 lyžičky medu, 2 lyžičiek jemnej dijonskej horčice a 1 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia Tellichery. - 4/6
Kapustu, mrkvu a cibuľku vo väčšej miske premiešame a podľa chuti ľahko osolíme.
- 5/6
Pridáme zálievku a dokonale premiešame. Ideálne je nechať ho cca 30 minút v chlade rozležať. - 6/6
Servírujeme samostatne alebo s pečivom ako rýchlu večeru či ako prílohu ku grilovanému mäsu.Doba prípravy 15 minút.
Publikováno: 9. 8. 2019