Jednoduchá dobrota na gril alebo do rúry.
Ingrediencie
Použité suroviny na 4 porcie:
- 500 g jahňacieho alebo hovädzieho mäsa (mletého)
- 1 lyžica koreniacej zmesi Zátar
- 2 lyžičky Paprika sladká maďarská
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate (najemno nasekanej)
- 1 malá cibuľa (najemno nakrájaná)
- 1 vajce
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- 1 lyžička soli
- 12 špajdlí
Príloha: čerstvo nasekaný koriander alebo petržlenová vňať, citrón a arabský „Pita“ chlieb, zemiaky, ryža alebo pilaf.
Postup
- 1/4
500 g mletého jahňacieho alebo hovädzieho mäsa dokonale premiešame s 1 lyžicou koreniacej zmesi Zátar, 2 lyžičkami Paprika sladká maďarská, 1 prelisovaným strúčikom cesnaku, 1 hrsťou najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, 1 malou najemno nakrájanou cibuľou, 1 vajcom, 1 lyžičkou plnotučnej horčice a 1 lyžičkou soli. Všetko musí krásne držať pohromade.
- 2/4
Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.
- 3/4
Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.
- 4/4
Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi, ryžou alebo pilafom.
Doba prípravy: 20 min. príprava, 10 / 25 min – grilovanie / pečenie.
Publikováno: 13. 8. 2019