Cesnaková nátierka na hrianky

Antonínov variant obľúbenej cesnakovej nátierky na hrianky.

Ingrediencie

Použité suroviny pre 4 osoby:

  • 200 g jemne nastrúhaného syra (eidam, gouda)
  • 200 g smotanového krémového syra (cream cheesse)
  • 150 g majonézy
  • 1 lyžica zmesi korenia Cesnaková nátierka
  • 5 roztlačených strúčikov cesnaku
  • 100 g namletých vlašských orechov
  • Príloha: Hrianky, pečivo

Postup

  • 1/3
    5 strúčikov cesnaku jemne roztlačíme a 200 g tvrdého syra (gouda, eidam) najemno nastrúhame.

  • 2/3
    V miske všetko zmiešame s 200 g smotanového syra (Philadelphia, Lučina, …), 150 g majonézy, 100 g namletých vlašských orechov, 1 lyžicu zmesi korenia Cesnaková nátierka, ručným šľahačom dokonale premiešame a necháme 30 minút stáť, aby sa chute prepojili.

  • 3/3
    Nátierku natierame na ešte teplé hrianky a ihneď podávame. Alebo ju môžeme natrieť na nakrájané rožky, ozdobiť polovicou guličky hrozna a podávať ako jednohubky.

Doba prípravy 20 minút.

Spoločne s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť 🙂

Zdieľajte
Jamieson_zpět do školyJamieson_zpět do školyreklama

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe