Milujeme recepty, kedy za vás väčšinu práce odvedie trúba. Určite vyskúšajte náš recept – jesenná pečená tekvica s hríbami. Budete mať nie len skvelé jedlo, ale aj viac času na hranie s deťmi.
Jesenná pečená tekvica s hríbami
- 1 stredná tekvica Hokaido
- 250 g krémových šampiňónov
- 4 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 50 g parmezánu
- 50 g ementálu
- trochu sušených hríbov alebo hríbového korenia
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
- 250 ml mlieka
- vetvička rozmarínu
Postup
- Tekvicu očistíme a nakrájame na kúsky približne 3 cm veľké. Veľkou výhodou tekvice Hokaido je to, že ju nie je potrebné lúpať. Tento recept ale môžete obmienať a vyskúšať aj iné druhy tekvíc (vyskúšajte napríklad maslovú tekvicu).
- Olúpte cesnak a nakrájajte na hrubšie plátky. Cibuľu po olúpaní nakrájajte na štvrťky. Zeleninu premiešajte spolu s hríbovým korením, rozmarínom, čiernym korením a soľou.
- Stredný pekáčik alebo zapekaciu misku vymažte olivovým olejom a rozložte premiešanú zeleninu s korením.
- Pečte v rozohriatej trúbe na 180 °C približne 20 minút. Po desiatich minútach premiešajte, prípadne ľahko podlejte vodou.
- Z polovice upečenú zeleninu podlejte mliekom a ďalej pečte 10 minút.
- Syry nastrúhajte a premiešajte. Posypte nimi zeleninu a opäť dajte zapiecť do trúby dozlata.
V našom repertoári máme niekoľko skvelých receptov s tekvíc. Vyskúšajte aj tekvicu v kabátiku zo slaniny, tekvicový krém či muffiny z tekvice.
Prajeme dobrú chuť!
Máte nejaký netradičný recept z tekvice? Podeľte sa s nami v našej uzatvorenej skupinke Mamičky Happy Baby.
Chcete sa zúčastniť súťaží, testovaní či byť našou ambasádorkou? Nezabudnite sa registrovať na našom webe.
Publikováno: 13. 9. 2018