Koláč z tekvice hokkaido s datľami

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

Datľami sladený koláč z tekvice Hokkaido, ideálny na jesenné večery s použitím novinky od Antonína z www.koreni.cz – tekvicovým korením.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

Na 4 porcie si pripravte:

  • 150 g nahrubo nakrájaných datlí
  • 1 chemicky neošetrený pomaranč (alebo 1 dužina a 1 lyžička Pomarančovej kôry od Antonína)
  • 250 ml tekvicového pyré (1 tekvica Hokkaido)
  • 250 g mäkkého masla
  • 50 g svetlého trstinového cukru
  • 1 lyžička Tekvicového korenia
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 250 g pohánkovej (alebo hladkej pšeničnej) múky
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Príprava pyré:

  • Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozrežeme na polovicu a vydlabeme semienka.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Tekvicu položíme rozkrojenou stranou na plech, podlejeme 200 ml vody a pri 180 °C pečieme v rúre 60-90 minút (šupka musí ísť ľahko prepichnúť vidličkou). Potom ju necháme celkom vychladnúť.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Z upečenej tekvice vydlabeme dužinu, ktorú v mixéri rozmixujeme dohladka. 250 ml tekvicového pyré dáme na stranu, zvyšok rozdelíme po cca 300 g do vhodných nádob a zamrazíme na ďalšie využitie.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

 

Príprava koláča:

  • 150 g nahrubo nakrájaných datlí spolu s pomarančovou kôrou (sušenou alebo nastrúhanou z bio pomaranča) namočíme na 15 minút do rozmixovanej dužiny 1 pomaranča.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • 250 g pohánkovej (alebo hladkej pšeničnej) múky zmiešame s 1 lyžičkou prášku do pečiva a 1 lyžičkou tekvicového korenia.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Vo väčšej mise utrieme dohladka 250 g zmäknutého masla s 50 g svetlého trstinového a 1 lyžičkou vanilkového cukru.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Postupne, za stáleho šľahania, pridáme 3 vajíčka, 150 ml mlieka, zmes namočených datlí v pomaranči, 250 ml tekvicového pyré, a nakoniec pomaly prisypeme múku s práškom do pečiva a korením. Všetko dokonale premiešame.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Formu na koláč s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie, nalejeme do nej pripravené cesto.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • V rúre predohriatej na 180 °C pečieme cca 50 minút (na zapichnutú špajdľu sa nesmie lepiť cesto).

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

  • Podávame so šľahačkou.

Koláč z tekvice hokkaido s datľami

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Keď pri tekvici, určite poznáte aj vy nejaký ďalší skvelý recept na koláč. Podeľte sa spolu s nami v našej uzatvorenej skupinke mamičiek na Facebooku a sledujte nás na našom Instagrame.

Ak vás zaujímajú aj iné otázky týkajúce sa materstva, pôrodu, zdravia, sledujte aj náš facebookový profil Happy Baby SK.

Publikováno: 20. 8. 2019

Zdieľajte
Načítám

Prihlásenie

Na tejto webstránke používame súbory cookie, aby sme vám poskytli najrelevantnejší zážitok pri najbližších návštevách a to tak, že si zapamätáme, čo vás zaujíma. Kliknutím na „súhlasím s použitím všetkých cookies“ vyjadrujete súhlas s použitím všetkých súborov cookies. Pomocou nastavenia môžete poskytnúť aj kontrolovaný súhlas, alebo zakázať použitie cookies, okrem nevyhnutných.

povoliť všetky cookies Nastaviť cookies

Nižšie nájdete kategórie cookies, používané na našich webstránkach. Môžete ich povoliť, alebo zakázať. Funkčné cookies nie je možné zakázať, pretože sú nutné pre bezproblémový chod webu. Vaše nastavenie cookies môžete v budúcnosti zmeniť pomocou odkazu v pätičke webstránky.

Zatvoriť

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe

Milá , vo vašom profile nemáte zaškrtnutý súhlas a tak sa nemôžete zúčastnit žiadnych našich testovaní a súťaží. Zmeniť to môžete TU.