S prichádzajúcim krásnym letným počasím nastáva aj čas na posedenie vonku, napríklad práve pri grile. Moje deti vždy mali najradšej tieto fašírky.
Fašírky na letný gril
Čo si pripravíme na 4 porcie:
- 500 g namletej bravčovej krkovičky
- 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
- 3 strúčiky cesnaku, pokrájaného na kúsky
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžice horčice
- 1 cibuľa, pokrájaná na jemno
- soľ a čierne korenie na dochutenie
Postup
- V mise zmiešajte mäso, cesnak a petržlenovú vňať, osoľte, pridajte korenie a všetko dobre premiešajte. Potom nechajte aspoň 30 minút odpočívať.
- Namočte si ruky do studenej vody a mäso rozdeľte na 4 rovnaké diely. Z každého urobte fašírku. Na fašírkach je dobré urobiť v prostriedku jamku – lepšie sa potom prepečú.
- Rozpáľte gril na 180 stupňov Celzia, gril ľahko potrite olejom a naskladajte naň fašírky. Opekajte dozlata, cca 4 minúty z každej strany.
S čím ich servírovať?
U nás to vždy vyhral len obyčajný chlieb, trocha cibuľky a horčice, ale môžete si pripraviť aj domáce kaiserky alebo pre deti domáci kečup.
Za tím HappyBaby vám prajem dobrú chuť!!
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.
Publikováno: 2. 6. 2021