Domáce kuracie krídelká

domáce krídelká

Nie je párty, ak tam nie sú domáce kuracie krídelká! Našťastie je jednoduché ich pripraviť aj s nízkym obsahom sacharidov. Podávajte ich s domácim dresingom, alebo domácim kečupom.

Domáce kuracie krídelká

Čo budete potrebovať:

  • 18 kuracích krídeliek
  • 1 1/2 lyžice bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 1 1/2 lyžice ghí

Postup:

  • Trúbu predohrejte na 120 stupňov Celzia. Dve mriežky umiestnite do hornej a strednej časti trúby.  Do spodnej časti trúby umiestnite hlboký pekáč na odkvapkávajúci tuk z krídeliek a prikryte alobalom (lepšie sa potom umyje).
  • Krídelká rozdeľte v kĺbe na menšie kúsky a osušte ich papierom. Dajte do uzavierateľného sáčku alebo do misy. Pridajte prášok do pečiva a soľ a premiešajte, aby boli krídelká všade pokryté.
  • Krídelká rozložte v jednej vrstve na mriežku kožou navrch. Každý kúsok potrite ghí a pečte v spodnej tretine trúby cca 30 minút. Potom presuňte do hornej časti trúby a teplotu zvýšte na 220 stupňov Celzia. Pečte ešte ďalších 40 minút.
  • Pred podávaním nechajte krídelká 5 minút odpočívať.

Čo ku krídelkám?

Môžete použiť buď dresing alebo si urobiť domáci kečup.

domáce krídelká

Čo budete potrebovať na dresing:

  • 58 g kyslej smotany
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 110 g majonézy
  • 2 stredne veľké jarné cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžicu citrónovej štavy
  • 1/4 lyžičky papriky
  • morská soľ a černe korenie

Postup:

Ingrediencie pokrájame a všetko premiešame v mise. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Môžeme podávať ku krídelkám.

Domáce kuracie krídelká s kečupom

Čo budete potrebovať na domáci kečup: 

  • 1 malú bielu cibuľu (pokrájanú na malé kúsky)
  • 2 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 240 ml nesladenej paradajkovej pasty
  • 60 ml jablkového ciderového octu
  • 1/8 lyžičky mletého korenia
  • 1/8 lyžičky mletého klinčeka
  • 3-6 kvapiek tekutej stévie
  • 2 lyžice erytritolu
  • 1 lyžička soli
  • 60 ml vody
  • korenie na dochutenie

domáce krídelká

Postup: 

Všetky prísady premiešajte v kastróliku a pri miernej teplote varte prikryté 5-10 minút. Až bude uvarené, rozmixujte do hladka. Kečup je možné uchovať v uzatvorenom poháriku v chladničke až mesiac od výroby.

Ku krídelkám si môžete vyrobiť aj chrumkavé domáce kaizerky – recept na ne nájdete TU.

Za tím Happy Baby Vám prajem dobrú chuť!

Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o Vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.

Ak vás zaujímajú aj iné otázky týkajúce sa materstva, pôrodu, zdravia, sledujte aj náš facebookový profil Happy Baby SK.

Publikováno: 12. 5. 2021

Zdieľajte
Načítám

Prihlásenie

Na tejto webstránke používame súbory cookie, aby sme vám poskytli najrelevantnejší zážitok pri najbližších návštevách a to tak, že si zapamätáme, čo vás zaujíma. Kliknutím na „súhlasím s použitím všetkých cookies“ vyjadrujete súhlas s použitím všetkých súborov cookies. Pomocou nastavenia môžete poskytnúť aj kontrolovaný súhlas, alebo zakázať použitie cookies, okrem nevyhnutných.

povoliť všetky cookies Nastaviť cookies

Nižšie nájdete kategórie cookies, používané na našich webstránkach. Môžete ich povoliť, alebo zakázať. Funkčné cookies nie je možné zakázať, pretože sú nutné pre bezproblémový chod webu. Vaše nastavenie cookies môžete v budúcnosti zmeniť pomocou odkazu v pätičke webstránky.

Zatvoriť

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe

Milá , vo vašom profile nemáte zaškrtnutý súhlas a tak sa nemôžete zúčastnit žiadnych našich testovaní a súťaží. Zmeniť to môžete TU.