Nie je párty, ak tam nie sú domáce kuracie krídelká! Našťastie je jednoduché ich pripraviť aj s nízkym obsahom sacharidov. Podávajte ich s domácim dresingom, alebo domácim kečupom.
Domáce kuracie krídelká
Čo budete potrebovať:
- 18 kuracích krídeliek
- 1 1/2 lyžice bezlepkového prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky morskej soli
- 1 1/2 lyžice ghí
Postup:
- Trúbu predohrejte na 120 stupňov Celzia. Dve mriežky umiestnite do hornej a strednej časti trúby. Do spodnej časti trúby umiestnite hlboký pekáč na odkvapkávajúci tuk z krídeliek a prikryte alobalom (lepšie sa potom umyje).
- Krídelká rozdeľte v kĺbe na menšie kúsky a osušte ich papierom. Dajte do uzavierateľného sáčku alebo do misy. Pridajte prášok do pečiva a soľ a premiešajte, aby boli krídelká všade pokryté.
- Krídelká rozložte v jednej vrstve na mriežku kožou navrch. Každý kúsok potrite ghí a pečte v spodnej tretine trúby cca 30 minút. Potom presuňte do hornej časti trúby a teplotu zvýšte na 220 stupňov Celzia. Pečte ešte ďalších 40 minút.
- Pred podávaním nechajte krídelká 5 minút odpočívať.
Čo ku krídelkám?
Môžete použiť buď dresing alebo si urobiť domáci kečup.
Čo budete potrebovať na dresing:
- 58 g kyslej smotany
- 60 ml smotany na šľahanie
- 110 g majonézy
- 2 stredne veľké jarné cibuľky
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice nakrájanej petržlenovej vňate
- 1 lyžicu citrónovej štavy
- 1/4 lyžičky papriky
- morská soľ a černe korenie
Postup:
Ingrediencie pokrájame a všetko premiešame v mise. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Môžeme podávať ku krídelkám.
Domáce kuracie krídelká s kečupom
Čo budete potrebovať na domáci kečup:
- 1 malú bielu cibuľu (pokrájanú na malé kúsky)
- 2 nakrájané strúčiky cesnaku
- 240 ml nesladenej paradajkovej pasty
- 60 ml jablkového ciderového octu
- 1/8 lyžičky mletého korenia
- 1/8 lyžičky mletého klinčeka
- 3-6 kvapiek tekutej stévie
- 2 lyžice erytritolu
- 1 lyžička soli
- 60 ml vody
- korenie na dochutenie
Postup:
Všetky prísady premiešajte v kastróliku a pri miernej teplote varte prikryté 5-10 minút. Až bude uvarené, rozmixujte do hladka. Kečup je možné uchovať v uzatvorenom poháriku v chladničke až mesiac od výroby.
Ku krídelkám si môžete vyrobiť aj chrumkavé domáce kaizerky – recept na ne nájdete TU.
Za tím Happy Baby Vám prajem dobrú chuť!
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o Vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.
Ak vás zaujímajú aj iné otázky týkajúce sa materstva, pôrodu, zdravia, sledujte aj náš facebookový profil Happy Baby SK.
Publikováno: 12. 5. 2021