Výborná príloha, ktorá môže ľahko vziať pozornosť aj hlavnému chodu. Vyskúšajte Farmárske zemiakové hranolky.
Ingrediencie
Použité suroviny na 4 porcie:
- 1 kg väčších zemiakov (ideálne varný typ A alebo B)
- soľ podľa chuti
- 50 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
- 1 rovná lyžica práškového sušeného cesnaku
- 1 vrchovatá lyžica sušených plátkov cibule
- 1 vrchovatá lyžica sušenej plocholistej petržlenovej vňate
- 2 lyžice kvalitného oleja
- papier na pečenie
Na dip:
- 250 ml kyslej smotany
- 1 vrchovatá lyžica korenia Šalát pikant
- soľ podľa chuti
1/7
1 kg väčších zemiakov aj so šupkou dokonale, najlepšie kefou, umyjeme a nakrájame pozdĺžne na dlhé hranolky so šírkou cca 1×1 cm. V utierke ich osušíme.
2/7
Do misky najemno nastrúhame 50 g parmezánu a premiešame so zarovnanou lyžicou práškového cesnaku, vrchovatou lyžicou sušenej petržlenovej vňate, vrchovatou lyžicou sušenej cibule.
3/7
Osušené zemiakové hranolky dáme do väčšej misky, pridáme 2 lyžice kvalitného oleja, dosolíme podľa chuti a rukami premiešame.
4/7
Prisypeme parmezánovú koreniacu zmes a hranolky v nej, pomocou lyžice alebo opäť rukou, dokonale obalíme.
5/7
Obalené hranolky naskladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v trúbe nahriatej na 150 °C cca 45–50 min.
6/7
Pripravíme si dip, 250 ml kyslej smotany zmiešame s vrchovatou lyžicou zmesi „Šalát pikant“, osolíme podľa chuti a necháme 15–20 minút v chladničke rozležať.
7/7
Farmárské hranolky podávame buď samotné len s dipom alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo zelenine.
Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!