Farmárske zemiakové hranolky

Výborná príloha, ktorá môže ľahko vziať pozornosť aj hlavnému chodu. Vyskúšajte Farmárske zemiakové hranolky.

Ingrediencie

Použité suroviny na 4 porcie:

Na dip:

  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 vrchovatá lyžica korenia Šalát pikant
  • soľ podľa chuti

1/7
1 kg väčších zemiakov aj so šupkou dokonale, najlepšie kefou, umyjeme a nakrájame pozdĺžne na dlhé hranolky so šírkou cca 1×1 cm. V utierke ich osušíme.

2/7
Do misky najemno nastrúhame 50 g parmezánu a premiešame so zarovnanou lyžicou práškového cesnaku, vrchovatou lyžicou sušenej petržlenovej vňate, vrchovatou lyžicou sušenej cibule.

3/7
Osušené zemiakové hranolky dáme do väčšej misky, pridáme 2 lyžice kvalitného oleja, dosolíme podľa chuti a rukami premiešame.

4/7
Prisypeme parmezánovú koreniacu zmes a hranolky v nej, pomocou lyžice alebo opäť rukou, dokonale obalíme.

5/7
Obalené hranolky naskladáme vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v trúbe nahriatej na 150 °C cca 45–50 min.

6/7
Pripravíme si dip, 250 ml kyslej smotany zmiešame s vrchovatou lyžicou zmesi „Šalát pikant“, osolíme podľa chuti a necháme 15–20 minút v chladničke rozležať.

7/7
Farmárské hranolky podávame buď samotné len s dipom alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu alebo zelenine.

 

Spolu s www.koreni.cz vám prajeme dobrú chuť!

 

Zdieľajte

Zabudnuté heslo

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe