V lete máme mnoho výborného ovocia k dispozícii, a práve naše slovenské jahody sú plné chute a vône. Jahodové knedlíky chutia všetkým, hlavne tým menším 🙂
Na knedlíky:
- 500 g mäkkého plnotučného tvarohu
- 300 g hrubej múky
- štipka soli
- 20 stredných jahôd
Na dokončenie:
- 200 g kyslej smotany
- rozpustené maslo
- múčkový cukor
Postup
- Tvaroh vyklopte do misy a prisypte múku a soľ. Vareškou alebo rukami spracujte mäkké a nelepivé cesto.
- Cesto vložte do chladničky. Medzitým si umyte jahody a zbavte ich stoniek. Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu.
- Na dosku si dajte trochu múky, preneste cesto a z neho vyváľajte valček, cca 4-5 cm hrubý. Krájajte asi 1 cm silné plátky. Plátok trochu stlačte, dovnútra položte jahodu, uzavrite a vyváľajte na guľatý knedlík. Takto rýchlo spracujte knedlíky z celého cesta.
- Knedlíky vložte do vriacej osolenej vody a varte cca 6 minút.
Jahodové knedlíky
Podávajte ich so smotanou, rozpusteným maslom, cukrom a zvyšnými čerstvými jahodami.
Knedlíky inak
Pokiaľ sa vám nechce baliť ovocie do cesta, urobte z cesta tvarohové haluštičky, a tie následne zalejte omáčkou z krátko povarených a pokrájaných jahôd. Takéto jahodové halušky dozdobte, ako je spomenuté pri knedlíkoch.
Pokiaľ máte chuť aj na iné recepty, môžete sa pozrieť do našej databázy TU.
Ak máte nejaký obľúbený recept na ovocné knedlíky, podeľte sa s ostatnými mamičkami. Pripojte sa do našej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.
Ak vás zaujímajú aj iné otázky týkajúce sa materstva, pôrodu, zdravia, sledujte aj náš facebookový profil Happy Baby SK.
Publikováno: 16. 7. 2021