Jahodová torta s mascarpone a čokoládovou polevou

Valentínska tortička poteší veľkých aj malých. Ozdobiť ju môžete nielen jahodami, ale vybrať si môžete z rôznych druhov ovocia 🙂

Ingrediencie:

Ingrediencie na korpus:

  • 6 žĺtkov
  • 6 bielkov
  • 180 g trstinového cukru
  • 180 g špaldovej hladkej múky

Ingrediencie na plnku z mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu
  • 2 polievkové lyžice medu
  • vanilkový cukor so skutočnou vanilkou

Ingrediencie na polevu:

  • 120 g čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Na ozdobu a do plnky:

  •  500 g jahôd alebo iného ovocia (čučoriedky, maliny a pod.)

Postup:

Príprava piškótového cesta

Bielky spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Primiešame žĺtky. Potom pridáme preosiatu múku a opatrne ju vmiešame do peny. Miešame vertikálne, nie vodorovne, aby bola nadýchaná (od spodu k vrchu). Cesto vložíme do tortovej formy vystlanej papierom a pečieme v elektrickej rúre zhruba 1h na 160 °C.

Korpus rozdelíme na tri časti, ktoré budeme plniť plnkou s jahodami.

Príprava plnky:

Mascarpone vyšľaháme s tvarohom, medom a vanilkovým cukrom. Polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky a spojíme s plnkou.

Príprava polevy

Zohrejeme smotanu a v nej rozpustíme čokoládu. Polevou potrieme tortu 🙂

Nakoniec ozdobíme tortu jahodami alebo iným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdieľajte

Prihlásenie

Ukladám zmeny Odosielam
Uložené Hotovo
Došlo k chybe Došlo k chybe