Valentínska jahodová torta s mascarpone poteší veľkých aj malých. Ozdobiť ju môžete nielen jahodami, ale vybrať si môžete z rôznych druhov ovocia 🙂
Jahodová torta s mascarpone a čokoládovou polevou
Ingrediencie na korpus:
- 6 žĺtkov
- 6 bielkov
- 180 g trstinového cukru
- 180 g špaldovej hladkej múky
Ingrediencie na plnku z mascarpone:
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 2 polievkové lyžice medu
- vanilkový cukor so skutočnou vanilkou
Ingrediencie na polevu:
- 120 g čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobu a do plnky:
- 500 g jahôd alebo iného ovocia (čučoriedky, maliny a pod.)
Postup:
Príprava piškótového cesta
Bielky spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Primiešame žĺtky. Potom pridáme preosiatu múku a opatrne ju vmiešame do peny. Miešame vertikálne, nie vodorovne, aby bola nadýchaná (od spodu k vrchu). Cesto vložíme do tortovej formy vystlanej papierom a pečieme v elektrickej rúre zhruba 1h na 160 °C.
Korpus rozdelíme na tri časti, ktoré budeme plniť plnkou s jahodami.
Príprava plnky:
Mascarpone vyšľaháme s tvarohom, medom a vanilkovým cukrom. Polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky a spojíme s plnkou.
Príprava polevy
Zohrejeme smotanu a v nej rozpustíme čokoládu. Polevou potrieme tortu 🙂
Nakoniec ozdobíme tortu jahodami alebo iným ovocím.
Vyskúšajte aj recept na gaštanovú tortu 🙂
Prajeme vám dobrú chuť!
Chcete sa dozvedieť viac alebo sa podeliť o vaše skúsenosti s inými mamičkami? Pripojte sa do našej uzatvorenej skupinky mamičiek na Facebooku alebo nás sledujte na našom Instagrame.